Was jij ooit verliefd op de partner waar je nu mee bent (of bent geweest)?

En dacht je dat het voor altijd zo zou blijven?

Dat Karel van Jenny wel heel vaak overwerkt verbaast je niets, maar jullie zal dat niet gebeuren.

Jullie liefde is uniek

Totdat je zoveel jaar later wordt ingehaald door de werkelijkheid en jullie relatie verdacht veel op die van Karel en Jenny lijkt.

Misschien heb je ruzie om niets, hebben jullie geen gezamenlijke interesses (meer) of is er iets gebeurt wat jullie niet hadden afgesproken.

Wist je dat na slechts twee jaar, maar 10% van de stellen een voor beiden bevredigende seksuele relatie heeft.

Terwijl seks voor net zoveel verbinding kan zorgen als een goed gesprek. Beiden aspecten zijn even belangrijk voor een gezonde relatie.

Alleen hebben we als cultuur het gesproken woord boven die van de taal van het lichaam geplaatst. Gesproken taal en lichaamstaal kunnen beide uitingen van de liefde zijn.

Nu kun je wekenlang praten over eten, maar dat gaat niet je hongergevoel bevredigen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor seks.

Als je niet genoeg eet verdwijnt je levensenergie. Hetzelfde gebeurt als je geen of weinig seks hebt. Je seksuele energie lijkt te verdwijnen.

Lijkt, want het kan niet verdwijnen. Seksuele energie is hetzelfde als levensenergie. Zonder levensenergie en zonder seksuele energie ga je dood.

Kan je de seksuele energie niet meer voelen, of is er in de relatie geen ruimte voor jouw seksuele energie, gaat het een eigen leven leiden.

Het (onbewust) onderdrukken of negeren van je seksuele energie (waar jeongetwijfeld een goede reden voor hebt) leidt tot bijvoorbeeld een koopverslaving. Of drank-, drugs- of seksverslaving. Of fysieke klachten, omdat de micro-doorbloeding in je bekken verslechtert.

Elke verslaving is feitelijk terug te brengen op het niet kunnen sturen van je seksuele energie, je levensenergie, waardoor je een leeg gevoel krijgt en dat op wilt vullen.

Als je verliefd bent voel je je eigen seksuele energie stromen: het leven bruist door jeaderen. Als je dat niet meer voelt denk je al snel dat het aan je partner ligt. Of dat de passie op is.

Je mist het levendige gevoel 

En dus word je dat lege gevoel weer gewaar. Dat is zo’n rot gevoel, daar wil je vanaf. Bijvoorbeeld door met een vreemde mee te gaan.

Maar 8% van de mannen en vrouwen gaat puur voor de seks vreemd. De rest omdat ze zich weer levend willen voelen.

Wanneer voel je dat je leeft?

  • Als je verbinding met een ander mens hebt
  • Als je gezien en gehoord wordt
  • Als je gewaardeerd en erkent wordt
  • Als je aangeraakt wordt
  • Als je seksuele energie voelt stromen
  • Als je plezier hebt
  • Als je iets samendoet

Goede seks is net zo belangrijk voor de verbinding als regelmatig een goed gesprek voeren.

Je partner seksueel afwijzen is net zo pijnlijk, schadelijk en frustrerend als het uit de weg gaan van het delen van je gevoelens, emoties en behoeften.

Je voelt je niet gezien of gehoord, er is geen plezier, er stroomt geen energie en het doet jullie verbinding geen goed.

Moet je dan maar klaar gaan liggen zodat (meestal hij) zijn ding kan doen?


Dat zou echt belachelijk zijn en averechts werken 

Mijn punt is dat seksuele intimiteit net zo belangrijk is als emotionele intimiteit. En dat er voor beiden aandacht zou moeten zijn in een relatie.

Het verwoorden van gevoelens en behoeften is doorgaans het terrein van de vrouw, waardoor ze verbaal 1-0 voor staat. Maar ook al is seksualiteit eigenlijk het terrein van de man, toch heeft hij doorgaans een vrouw nodig om hem in te wijden.

We zijn namelijk nog maar sinds de jaren ’60 bevrijdt van 2000 jaar seksueel onderdrukking. Dat heeft niet alleen de vrouwen beschadigt, maar ook de mannen.

Want als je als vrouw niet weet hoe je van seks kan genieten, kun je dat ook niet aangeven.

Begrijp me niet verkeerd, je hebt als vrouw (en helaas geldt dat ook voor sommige mannen) een goede reden waarom seks tot problemen leidt.

Maar door het (onbewust) af te doen als een probleem van je partner, mis je een belangrijke verbindingsfactor en beschadig je jullie relatie.

Zit je (bijna) in een relatiecrisis, wil je samen verder en weet je niet hoe je samen uit het moeras komt? Kijk dan het Gratis Webinar Schaamteloos genieten.

Want ook jullie relatie verdient een second life. Fijn voor jou, je partner en jekinderen.

De kans dat je de juiste partner hebt gekozen is namelijk heel erg groot. Zelfs als dat nu niet zo voelt.

BeminElkaar, ♡

Judith

P.s. heb je al eens op mijn YouTube kanaal gekeken? Hier vind je alles over zelfbeminning.
P.s.s. je kunt me nu volgen op Spotify en blijf up to date via de meest interessante Podcasts over seksualiteit.