Misschien een beetje paradoxale titel, maar het is een reden om vreemd te gaan.

Heb je seks met een vreemde, ben je feitelijk bezig met het maken van nieuw leven (ook als je voorbehoedsmiddelen gebruikt). Bovendien voel je dat je zelf weer leeft.

De meest voorkomende reden om een affaire te beginnen is dat je het gevoel krijgt dat je weer leeft. Je ontsnapt uit de sleur en de verplichtingen.

Ineens draait het allemaal om jou

Heerlijk, maar ook beangstigend.

Want je kunt betrapt worden. Je kunt je partner verliezen, je baan en zelfs je gezin. Daarbij kan die spanning juist weer bijdragen aan het gevoel dat je leeft.

Wat zit een mens toch gek in elkaar

Ook dood en vergankelijkheid zijn redenen tot het aangaan van een verhouding.

Het overlijden van een ouder of een slecht nieuws gesprek bij een arts laat je voelen: Is dit alles? Ga ik hier nog 30 jaar mee verder?

Zal ik me ooit nog eens verliefd en levendig voelen?

Beland je in zulk soort situaties, voel je de leegte in jezelf.

Je verruimt je bewustzijn en ineens zie je daar je schaduwkanten.

Je wordt opnieuw bang, onzeker of boos.

Je geeft je partner, thuissituatie of je werk de schuld van het hongerige en zoekende gevoel in jezelf, niet wetende dat het iets is wat in jezelf zit.

Je omgeving is namelijk nooit de oorzaak van je gevoel. Je omgeving kan alleen iets aanraken, je iets laten voelen wat al in je leeft.

Voel je je leeg en verslagen door het overlijden van een dierbare is dat natuurlijk logisch. Je mist hem of haar.

Blijf je die leegte voelen, dan komt dat omdat er zich een leegte in jou bevindt.

Daarin ben je echt niet de enige

Onze maatschappij is gebaseerd op verleiding en je (door reclame) onzeker te laten voelen.

Het laat je de leegte in jezelf voelen, die je probeert op te vullen met het kopen van spullen, emotie-eten of door met een vreemde mee te gaan.

Feitelijk is er iets anders aan de hand: je hebt een gebrek aan levensenergie, aan seksuele energie. Bovendien denk je dat je een ander nodig hebt om die seksuele energie aan te vullen, zodat je je weer levend voelt.

Daarom gaan verhoudingen maar in 8% van de gevallen puur om de seks. De rest gaat vreemd om zich levendig te voelen: de spanning, het avontuur en de aandacht die het oplevert.

Je denkt dat die ander ervoor zorgt dat je weer sprankels in je leven voelt, maar dat is niet waar…

In elk kind zie je de levendigheid waar je naar op zoek bent. Een kind van drie wordt ’s ochtends vroeg wakker en wil onmiddellijk spelen.

Het wil actie, het voelt het leven door zich heen stromen en wil iets doen met die energie.

Jij draait je liever nog een keertje om, want het leven heeft je uitgeput.

Maar het leven put je alleen uit als je geen vrije toegang tot je energiebron hebt. Nu is dat niet zo gek, want niemand heeft jou geleerd hoe je zelf levensenergie, dus seksuele energie door je heen laat stromen. En wel in zulke grote hoeveelheden dat je niet ‘leeg’ raakt, maar dat je aanvult wat je gebruikt.

Als kind had je toegang tot die bron, maar door onze levensstijl raken we dat al heel snel kwijt. Word je dan verliefd en voel je het bloed weer door je aderen stromen, koppel je het gevoel van levendig zijn aan die ander.

Door die ander voel jij je levend

Dat kan niet waar zijn, want een ander kan alleen raken wat al in je leeft. Dus in plaats van met een vreemde dat gevoel oproepen, is het misschien slimmer om terug te gaan naar het begin van je eigen relatie.

Toen je elkaar heel leuk vond en nog geen seks had gehad

Het vooruitzicht op de volgende ontmoeting deed je bloed sneller stromen en de tijd vloog voorbij als je samen was.

Nu, 14 jaar later, neem je elkaar voor granted en is de kans dat je met een vreemde meegaat of bent meegegaan dichterbij.

Dat los je op door het toepassen van de Zeven Sluiers. En je de zeven intimiteitsstapjes waarmee elke relatie begint opnieuw doorloopt. Zodat je liefde en lust met elkaar verbindt.

En seksualiteit en intimiteit.

Zo bouw je een relatie op die én tegen een stootje kan én die ruimte biedt voor spanning en avontuur.

Met je eigen partner

Nu heb jij waarschijnlijk al een relatie en misschien kijk jij of je partner om zich heen. Of is één van jullie al met een vreemde meegegaan en zit je midden in een crisis.

Ook dan pas je de Zeven Sluiers toe in combinatie met het Eerlijk Uiten. Je begint je relatie opnieuw en doorloopt de Sluiers één voor één.

De Sluiers die alles wat je hebt meegemaakt onthouden, de leuke en de niet leuke dingen. Van jezelf, maar ook van je relatie.

Pas je de Zeven Sluiers toe, herstel je achterstallig onderhoud. Op het gebied van seksualiteit, intimiteit en vertrouwen.

Dat is niet altijd even makkelijk. Je komt gevoelens tegen die je soms moeilijk verwoorden kunt. Ze klinken gemakkelijk als een beschuldiging of eis en dan trekt je partner zich terug.

Voel jij je nog meer alleen. Je vindt dat hij of zij zijn verantwoordelijkheid niet neemt en jullie krijgen ruzie.

En voordat je het weet beland je in een vicieuze cirkel.

Begin dus opnieuw met de seksualiteit en ontdek tegelijkertijd hoe je communiceert op een manier die verbindt, in plaats van verwijdert.

Wil je weten hoe jullie relatie ervoor staat? Vul dan de Relatiethermometer in.

Laat je oneindig wijze lichaam aan het woord, die veel zuiverder spreekt dan je hoofd.

Want ook jullie relatie verdient een tweede kans.

BeminElkaar, ♡

Judith