Wat zijn de voordelen van het meegaan met een vreemde?

Misschien denk je nu, wat een idiote vraag, het is toch duidelijk dat vreemdgaan alleen maar ellende brengt.

Dat je zo snel mogelijk van die aso af moet zien te komen.

En toch kun je enorm in tweestrijd zitten. Want je gooit een gezamenlijk verleden weg en je houdt misschien nog wel van hem of haar.

Stel dat je partner met een vreemde is meegegaan, of je hebt zelf een affaire gehad. En je wilt samen verder, hoe pak je dat aan?

Want met je verstand iets willen, betekent niet dat je gevoel al zover is. Of andersom.

Je besluit bijvoorbeeld dat je bij elkaar wilt blijven, maar in je hoofd spoken beelden over hun samenzijn en je raakt geobsedeerd door je eigen gedachten.

Je gaat jezelf met die ander vergelijken en je verliest het (beetje) zelfvertrouwen dat je (nog) rest.

Of je voelt zoveel boosheid, wrok, wanhoop, verdriet en eenzaamheid en je bent zo moe, dat je geen idee hebt hoe het ooit nog goed moet komen.

Jullie doen verwoede pogingen, maar het lukt je niet om dichter bij elkaar te komen. Je zet één stap voorwaarts en vervolgens twee achterwaarts.

Je wilt wel nabijheid voelen, maar je leeft allebei op je eigen eiland van pijn, onbegrip en verdriet.

Want ook de partner die de affaire opbiecht verliest.

Verraad snijdt diep, maar is te genezen

Een litteken is niet mooier, maar wel sterker dan het weefsel eromheen.

De meeste stellen blijven na een verhouding bij elkaar.

Wil je samen weer gelukkig worden, zijn er twee dingen heel belangrijk. Je moet met elkaar in gesprek, of je nu een prater bent of niet, en je begint weer van voor af aan met seksualiteit.

Nu is dat laatste voor de één geen probleem en voor de ander bijna onmogelijk. Zeker als er juist nadat het overspel is uitgekomen, meer wordt gevreeën om te voorkomen dat hij of zij weer vreemdgaat. Het (dreigende) verlies wakkert een verlangen aan, waarvan je niet weet waar die vandaan komt.

Wat je wilt is het vertrouwen herstellen 

Je toekomst veiligstellen. En naast al je andere behoeften (elk mens heeft er veel) verlang je vooral naar rust, verbinding, exclusiviteit, veiligheid, vrijheid en meer energie.

Dat is allemaal mogelijk, als je de methode Bemin Elkaar volgt: samen de afspraak maakt om te gaan (leren) voelen en als jezelf eerlijk leert uiten. Als je geen dubbele agenda meer hanteert, geen zekerheid eist en handelt vanuit liefde in plaats van angst.

Dingen die voor de meeste enorm eng zijn. Het betekent dat je je kwetsbaar op gaat stellen. Je gaat delen wat je voelt en je gaat je behoeften uitspreken. Wat niet betekent dat je partner die móét vervullen.

Je partner gaat zien wie je werkelijk bent, wat je verlangt en wat je blokkeert. Dat is het spannendste wat er is, je kan immers afgewezen worden.

Mag je zijn wie je bent?!

Hou je nog steeds van me als je weet wie ik werkelijk ben?

Of is het veiliger om dat aan een ander te laten zien.

Iemand aan wie ik geen verantwoording hoef af te leggen. Iemand met wie ik alleen de lusten deel en niet de lasten.

Vrijheid is niet de mogelijkheid hebben om elke dag voor een ander te kiezen. Het is de keuze hebben om elke dag voor dezelfde te kiezen, ook als dat moeilijk is.

Daar ligt je groeipotentieel, je ware vrijheid

Ik weet uit ervaring dat het niet makkelijk is en wat had ik daar toentertijd graag hulp bij gehad. Want ja, je moet het zelf doen, maar het is zo fijn als je het niet alleen hoeft te doen.

Gelukkig hoeven jullie het niet alleen te doen, als je de methode Bemin Elkaar toepast. Zo ervaar je opnieuw de intimiteit en genot met elkaar.

Gun jezelf en je relatie het allerbeste en maak gebruik van de eeuwenoude kennis van de Zeven Sluiers en het Eerlijk Uiten.

Test met de Relatiethermometer de temperatuur van je relatie, want ook jouw relatie verdient een tweede kans.

BeminElkaar, ♡

Judith

P.s. er staat een nieuwe interessante podcast online op Spotify over vreemdgaan.