Christel is wanhopig. Ze is moe, uitgeput en kan nauwelijks nog voor haar gezin zorgen.

Haar man heeft een affaire gehad met zijn jongere secretaresse. Klassiek geval, dat weet ze ook wel. Ze is boos, maar ook angstig. Bang om alleen de verantwoording te dragen.

Ze heeft zich ziekgemeld

Maar komt niet verder. Ze kan het niet geloven, hoewel ze het wel vermoedde. Ze is intens verdrietig.

Als ze met hem wil praten verzanden ze al heel gauw in beschuldigingen en verwijten over en weer.
Ze beseffen dat ze hulp nodig hebben, maar ze weten niet goed wat.

De relatietherapie bracht ze niet waar ze behoefte aan hebben. Er werd vooral veel gepraat, ook over vroeger, wat niet voor de gewenste intimiteit zorgde. Laat staan seksualiteit.

Ze zijn zoekende naar een manier om weer dichter bij elkaar te komen. Ze voelen zich aangetrokken tot de methode Bemin Elkaar.
Hij omdat hij raakvlakken ziet met het Taoïsme en omdat het lichaam erbij betrokken wordt.

Zij omdat ze de verbindende manier van communiceren graag wilt ontdekken.
Ze vindt het moeilijk om haar gevoelens onder woorden te brengen en te delen, want ze is bang voor afwijzing.

In de meeste relatietherapie wordt vooral veel gepraat. Niet goed of fout, maar wat als dat nou net niet jouw sterkste kant is. Als jouw liefdestaal geen woorden zijn, maar bijvoorbeeld aanraking. Of samen iets ondernemen of de ander te ontzien.

In de meeste relaties is één van de partners verbaal sterker

Beschouw je alleen woorden tot de manier van verbinden, staat de andere partner meteen 0-1 achter. Het is niet gelijkwaardig.

Christel en haar man gaan het aan en ontdekken hoe je duidelijk en constructief communiceert via aanraking. Best logisch, want het is tenslotte je eerste taal.

Alleen wil je niet altijd aangeraakt worden als je boos, razend, furieus bent. Je wilt van je afslaan, hem of haar net zoveel pijn doen als dat jij voelt. Maar je wilt ook vastgehouden worden, getroost, gekoesterd en horen dat het weer goed komt.

Hoe los je deze patstelling op?

Door het toepassen van de Zeven Sluiers in combinatie met het Eerlijk Uiten. Je begint weer van voor af aan en gaat terug naar het moment waarop je elkaar nog wel leuk vond.

Je bouwt het stap voor stap en in je eigen tempo op. Je neemt je tijd en geeft je grenzen aan. Je hebt immers nog een heel leven samen.

Begin met het invullen van de Relatiethermometer. Ontdek hoe je je relatie hersteld en naar het volgende level brengt, zodat je tot op hoge leeftijd van elkaar blijft genieten.

BeminElkaar, ♡

Judith