Je hebt recht op geluk, net als je partner.

Ik durf te beweren dat het je grondrecht is.

Maar soms zijn we in onze moderne, individualistische maatschappij zo gefocust op ons eigen geluk, dat je niet vreemdgaat omdat je ongelukkig bent, maar uit angst dat je geluk mist.

Je denkt dat het gras bij de buren groener is

Dat kan zijn.

Maar zou je dan in plaats van op het grasveld van je buren spelen, niet liever willen weten hoe je je eigen gazon mooi groen houdt?

Lekker sappig, fris en groeiend

Scheelt je een hoop stress, energie en leugens.

We zijn onze gevoelens (van onvrede) serieus gaan nemen en dat is goed.

Wat minder slim van ons is, is dat we niet onderzoeken welke onvervulde behoefte er onder negatieve gevoelens liggen.

Nee, in plaats daarvan jagen we op kortdurende geluksmomenten.

Om de pijn van je onvervulde behoeften te verdoezelen.

Allemaal onbewust hè. Niemand maakt expres een zooitje van zijn leven. Niemand zit graag is de chaos en toch zijn we kampioen trouble-makers, kijk maar om je heen.

Nu is de chaos op zich niet het probleem. Daar doet de natuur ook niet moeilijk over.

Bij windkracht 10 waaien er bomen om, maar twee dagen later gaat het leven gewoon weer door: een omgevallen boom is de natuurlijke habitat van menig kevertje.

Dus als jij nu midden in de chaos zit, weet dat de wind weer gaat liggen. En dat het een voedingsbodem is voor iets nieuws. Het is aan jou wat je ermee doet en wat jeervan gaat maken.

Je hebt een keuze

Blijf je vasthouden aan pijn of wil je weten hoe je jouw gazon groener maakt als die van de buren? Ja, ga je ervoor Iris?

Wil je dat echt weten en ben je bereid om daar vervolgstappen aan te koppelen, zodat je uit de chaos komt en weer blij naar huis gaat. Zodat je je gedachten op orde krijgt en weer energie krijgt om te leven in plaats van overleven.

Begin dan met het invullen van de Relatiethermometer. Ontdek hoe je je relatie hersteld en naar het volgende level brengt, zodat je tot op hoge leeftijd van elkaar blijft genieten.

BeminElkaar, ♡

Judith

P.s. je kunt me nu volgen op Spotify en blijf up to date via de meest interessante Podcasts over seksualiteit.